b

b

tisdag 12 juli 2016

Löberöd i mitt hjärta

 M-kull: Malou-Marcus-Miranda-Minell-Medea-Molvig

 Minell

 Malou

 Miranda

 Molvig

 Marcus

 Medea
---   ---   ---
Igår var en nervös dag som slutade i sol, värme och positiv anda. Jag har haft lite knixigheter i ridningen med min nya unga häst TantBrun som förbryllat mig. Jag körde till veterinär Staffan Lidbäck på Löberöds Hästklinik igår för grundlig genomgång av min älskade hästapålle. Yngsta Tvåbenig, äldsta dotter och självklart den alltid så stöttande Drömprins följde med mig. Det var kallt, blåsigt och regn då vi lastade men när vi körde in i Löberöds centrum (!?) så sprack molnen upp och det blev varmt, vindstilla och solsken. Ängslan att något tråkigt skulle hittas på min häst försvann och jag blev bara lycklig, glad och extremt positiv. Känslan av att allt fixar sig infann sig ganska snabbt i denna lilla by mitt i Skåne.
Vi var på kliniken hela dagen lång och fick TantBrun mer än väl undersökt och röntgad. Endast en lös benbit på 2x2 mm hittades i vänster framben vilken enkelt kan plockas bort om det behövs i framtiden. Hästen fick gott omdöme, dock verkar det som om förre ägaren har finjusterat nivån på hästens utbildning lite åt det väl positiva hållet. Vidare tyckte veterinären att det var helt rätt häst för mig och att jag skulle tuffa till mig lite och faktiskt tycka att jag är en bra hästtjej som kan:o))
Planen är nu att TantBrun skall ha 4 veckor helt ledigt och sedan åka iväg på utbildning hos kunnigt hästfolk som Staffan rekommenderat vara lämpligt för just min häst och mig.
Hjärtligt tack till Staffan med personal och till byn Löberöd som gav mitt självförtroende en välbehövd knuff. Jag älskar TantBrun och känner mig stolt och hoppfull<3
 Världens bästa lilla hjälpreda och paparazzi!


Mycket lugn och trygg häst väntar tålmodigt.
---   ---   ---
 Barnbarn vill så gärna kunna cykla.