b

b

tisdag 26 juli 2016

Bildbomb

 Nyfiken N-valp som är tiken Norma.

Trött liten O-valp som är tiken Olissa.

 Bilder på vår badade och fönade Bichon Havanais Kamela.


FILM: Tinka badas.

 Vi simmar 3 dagar i veckan även på sommarlovet;-)

 Jag kan be väldigt snällt om det kniper:o))

 Yngsta tvåbening rider sin egna ponny Pintopållen.


När vi öppnar dörren på morgonen så står hästen där i trädgården och vill bli ledd ner till sommarhagen 200 meter bort. En ganska social ponny och det är väldigt gemytligt att sitta på trappen med en kopp morgonte med henne som sällskap, hon brukar få en skorpa eller en halv banan så blir hon glad.

Mystisk kvällshimmel.

För er som följer mig på FB så är detta old news...
Förra veckan trillade jag av hästen för allra första gången i hela mitt liv. Bilderna är tagna endast någon minut före fallet så tyvärr finns inget bildevis på själva fallet. Jag har längtat efter att detta skulle hända så jag kan bocka av detta från min to-do-list. Äntligen trillade jag till slut av efter att ha ridit aktivt flera dagar i veckan i snart 3 år. Pintopållen snubblade då vi galopperade och jag kände att jag skulle falla och kunde planera fallet genom att släppa tyglar, stigbyglar och kura ihop mig i fallet. Jag landade i full fart på bakhuvudet och rullade över på armen. Jag är mycket stolt över fallet och att jag är så vältränad, sansad och väl förberedd. Trots att fallet var hårt så var jag på benen en sekund senare för att kolla om hästen skadats. Hon var oskadd och jag red igen inom en minut utan sur min, gråt eller en gnutta oro. Skrittade ett varv och Pintopållen var lugn som en filbunke. Hon föll på knä då hon snubblade, hon reste sig direkt, stod still vänd mot mig och såg bedrövad ut att jag trillat av. Drömprins stod 10 meter bort och såg allt, han tyckte jag landade som ett proffs och att jag var snabbt på benen igen.


Drömprins och sjukvårdsupplysningen ville få mig kollad så jag åkte ambulans. Personalen kunde inte riktigt begripa att jag var så stolt och glad över att ha fallit av en häst. De sa att jag var i väldigt god kondition med vältränade muskler, vilket räddade mig från att bli illa skadad. Mitt goda humör hjälpte nog också till. Självklart lekte Drömprins med min telefon då jag låg fastbunden, grrr.
Dagen efter vilade hästen men jag var och simmade 2 km och dagen efter det red jag helt som vanligt igen, utan minsta tvekan eller ängslan.
Min rädsla har varit att om jag trillar av så vågar jag aldrig rida mer igen, för jag är egentligen en väldigt feg liten skit innerst inne.
Min skalle har röntgats och är dokumenterat helt skadefri och utan fel. Där fick ni så ni teg alla ni som trodde att jag hade nåt fel i huvudet, allt var på plats och i bästa skick:o))
Självklart hade jag ridhjälm och kommer ALDRIG att sitta på en häst ens stillastående utan, jag hade skadats rejält eller kanske dött utan hjälmen. Värt en extra tanke alla ni som rider utan. Ingen vet när en häst snubblar till även på helt plant underlag!


 Lite ledsen över blåmärket är jag dock...eller?

Nej, inte ett dugg! Jag älskar mitt blåmärke, beviset på min bedrift<3
---   ---   ---
Varit på westernranchen i grannbyn:
(inte mina hästar på bilderna nedan)
 Ville, svarta hingsten som vår Pintopållen gift sig med.

 Pappa Ville är med när hans son skall vänjas vid sadel.
Ensam westernhäst i öknen utan sin cowboy;-)